В обласному центрі Закарпаття біля супермаркету помітили двох лисиць (ВІДЕО)

1 рік ago admin 0

У соцмережах користувачі повідомляють, що вночі біля супермаркетів бігають лисиці, пише Криниця мисливця.

Двох лисиць на відео зафіксували біля супермаркетів АТБ та Велмарт в новому районі Ужгорода.

Варто зазначити, що на Свалявщині минулого тижня виявили черговий випадок сказу дикої тварини. Про це повідомляла Держпродспоживслужба Закарпатської області.

Відповідно звіту про дослідження патологічного (біологічного) матеріалу випробувального центру Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Закарпатській області від 2 лютого 2023 року встановлено діагноз сказ лисиці с. Мала Мартинка, Свалявської ТГ, Мукачівського району.

З метою координації заходів з локалізації та ліквідації сказу при Свалявській ТГ планується провести засідання ДНПК, на якому було затверджено заходи з профілактики поширення та ліквідації сказу на території населеного пункту Мала Мартинка.

Ветеринарними спеціалістами Свалявської районної лікарні ветеринарної медицини проводяться обстеження домашніх тварин у населеному пункті, які відповідно інструкції по сказу входять до зони нагляду. Станом на 3.02.2023 хворих чи підозрілих у захворюванні тварин на сказ не виявлено.

Головне управління Держпродспоживслужби наголошує на важливості вакцинувати домашніх тварин. Процедуру щеплення можна зробити у районних лікарнях ветеринарної медицини області. Антирабічна вакцина в наявності у всіх спеціалізованих державних лікарнях, структурно підпорядкованих ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області.