Стало відомо, які професії будуть актуальними в Україні 2023 року

1 рік ago admin 0

В Україні 2023 року будуть актуальними професії у сфері будівництва, логістики, інжинірингу та проєктування. Також, традиційно, попит матимуть професії, пов’язані з ІТ-галуззю.

Про це в коментарі OBOZREVATEL розповів експерт ринку праці Сергій Марченко. «Якщо збережеться тренд на визволення нашої території, який був започаткований цієї осені, якщо будуть подальші успіхи на півдні і на сході, то, знову ж таки, дуже актуальними будуть позиції і робота, пов’язана з будівництвом. У нас дуже багато чого треба буде відбудовувати. Це й інфраструктурні об’єкти, і житло, і комерційна нерухомість, тому однозначно в топах буде будівельна галузь», – сказав він.

Також, додає Марченко, у топах буде логістика, як складська, так і транспортна. Через проблеми із авіасполученням та морським сполучення буде попит на наземну логістику, залізничні перевезення, перевезення вантажними автомобілями.

«Також будуть популярні професії, пов’язані з інжинірингом і проєктуванням, теж це в принципі логічно. І, як завжди, в топі будуть професії, пов’язані з ІТ. Бо це вже стійкий тренд останніх кількох років. Це такі професії, що актуальні завжди, за будь-яких катаклізмів», – зазначив Марченко.

Джерело @
https://akzent.zp.ua/