Відкриті змагання Закарпатського центру туризму зі скелелазіння серед учнівської молоді

1 рік ago admin 0

10 грудня 2022 року відбулися відкриті змагання Закарпатського центру туризму зі скелелазіння в залі серед учнівської молоді. Спортивне свято було присвячене Дню Збройних Сил України. Головною метою змагань є популяризація скелелазіння, спелеології та спортивного туризму серед учнівської молоді, пропаганда різноманітних форм здорового способу життя та змістовного активного відпочинку. А також патріотичне виховання молоді, підготовка до служби в Збройних Силах України, підвищення рівня туристсько-спортивної майстерності юних туристів Закарпатського центру туризму, обмін досвідом щодо підготовки команд до змагань різного рівня складності та визначення найсильніших спортсменів.

 Участь у відкритих змаганнях взяло понад 70 учасників у таких вікових групах:

  • молодь – юнаки та дівчата 2004 року народження і старші;
  • юніори – юнаки та дівчата 2005-2007 р.н.;
  • юнаки – юнаки та дівчата 2008-2010 р.н.;
  • юнаки молодші – юнаки та дівчата 2011 р.н. і молодші.

Юні спортсмени керівників гуртків Олесі Монич, Олени Осипенко, Віктора Мазура, Юлії Більце, Юліанни Малик, Ольги Кононенко, Олександра Самсонова та Ольги Дорчинець мали можливість випробувати свої сили на двох дистанціях: «труднощі» та «швидкість».

За підсумками змагань найкращі гуртківці на кожній дистанції були нагородженні грамотами.

 Попри значну конкуренцію, відкриті змагання зі скелелазіння пройшли в дружній атмосфері та спортивній боротьбі. Азарту на скелелазному стенді вистачало. Кожен учасник переборював власний страх і демонстрував рішучість, витримку, чітку координацію рухів. Адже скелелазіння – це спорт для тих, хто спроможний зосередитись на результаті і, незважаючи на перепони, досягти омріяної цілі.