Олександр Окіпнюк із Берегова переміг на першому етапі Кубка Європи з лижної акробатики

2 роки ago admin 0
24-річний спортсмен Олександр Окіпнюк із Берегова переміг на першому етапі Кубка Європи з лижної акробатики

Олександр Окіпнюк переможець першого етапу Кубка Європи з лижної акробатики у Руці, “бронза” у Максима Кузнєцова.

Медальним виявився для команди України з лижної акробатики перший етап Кубка Європи (КЄ) з фристайлу, який зараз відбувається у фінській  Руці, одразу два українця на п’єдесталі .

Попри не “акробатичну” погоду, яка сьогодні увесь день була у Руці, спричинену снігопадом та поривчастим вітром, змагання все ж відбулися. Організаторам стартів для цього прийшлося зміщувати початок змагань та формат – переможців визначали за підсумками найкращої спроби з двох.

Для українців сьогодні все склалося якнайкраще. Попри 4 позицію після першої спроби Олександр Окіпнюк налаштувався на другу, і виконавши впевно стрибок гвинт два гвинта-гвинт (bFdFF), здобув другу перемогу в кар’єрі на етапах КЄ, перша перемога була у 2020 році на етапі КЄ у ТК”Буковель”. Ще одна медаль “бронза” у Максима Кузнєцова (зм.склад ДЦОП ЗВС), який вигравши першу спробу, в підсумку, без подіуму не залишився.

У жінок одразу три українки у топ-10, найближчою до медалі була  Анастасія Новосад – 5 місце. 9 та 10 місця у  Ольги Полюк і Анастасії Гасюк відповідно.

Всі результати за посиланням: https://cutt.ly/r0yhrc6

За матеріалами Державного центру олімпійської підготовки із зимових видів спорту