Закарпатські лісівники поїхали в Чехію позичити досвіду (ФОТО)

2 роки ago admin 0

Про це повідомляє пресслужба Закарпатського ОУЛМГ.

Керівник Закарпатського ОУЛМГ Віталій Петренко разом з представниками управління та директорами державних підприємств завітали до Чеської Республіки з метою обміну досвідом між представниками лісової галузі обох країн, зустрівшись з керівником Краю Височина Вітзеславом Шреком, представниками місцевого самоврядування та лісового господарства краю.

Чеські лісівники ознайомили членів делегації з роботою Управління міських лісів м. Їглава. В ході зустрічі сторони торкнулися питання рівноваги між господарськими потребами громади та збереженням навколишнього середовища, структури власності, категоризації лісів, співвідношення вирубок та відновлення зелених масивів.

«Лісорозведення в Чехії, це дуже цікава та цінна інформація для нас, новий досвід у роботі, який ми обов’язково привеземо додому та поділимось знаннями з нашими лісівниками. Проте, найважливіше питання, яке сьогодні обговорювали- реформа лісової галузі, яку, до речі, чеські колеги успішно завершили. Ліси тут належать державі, місту, фізичним особам, навіть релігійним організаціям. Чехія не боїться віддавати ліси в приватні руки, ретельно слідкуючи за ефективністю їх використання . Гадаю, цей досвід варто детально вивчити і дещо перейняти собі, – підсумував Віталій Петренко.