В закарпатській поліції розповіли, як вони реалізовують проєкт «Вихователь безпеки» (ФОТО)

2 роки ago admin 0

Поліцейські Закарпаття, спільно з рятувальниками, освітянами та територіальними громадами краю беруть участь у впровадженні програми безпеки учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Відповідно до проєкту «Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі», який ініційований Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією України, підписано меморандум про співпрацю в цьому напрямку. Незабаром вихователь безпеки працюватиме в освітніх закладах Мукачівської територіальної громади

Сьогодні, 26 жовтня, в Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області відбулася робоча нарада, присвячена темі безпеки в навчально-освітньому середовищі.

на закарпатті поліція продовжує реалізовувати проєкт «вихователь безпеки»

Йдеться про розвиток на території Закарпаття програми Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції України «Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі».

на закарпатті поліція продовжує реалізовувати проєкт «вихователь безпеки»

За програмою проєкту, вихователь безпеки – це спеціальний фахівець, який працюватиме у навчальних закладах територіальних громад-учасниць програми. Спеціаліст, обраний від міської або селищної влади, нерозривно взаємодіятиме з працівниками поліції, органами місцевого самоврядування та рятувальниками, щоб дбати про безпеку школярів та правопорядок безпосередньо у навчальних закладах.

на закарпатті поліція продовжує реалізовувати проєкт «вихователь безпеки»

Серед обов’язків вихователя безпеки – запобігання будь-яким негативним ризикам серед дітей та підлітків: прояви булінгу, втягнення учня в протиправну діяльність, несприятливі впливи середовища, нездоровий спосіб життя тощо. І найголовніше – вчасне та оперативне інформування про такі факти працівників поліції. Спеціаліст проводитиме також профілактичну роботу – пізнавально-виховні заняття на тему знання учнів своїх прав та обов’язків, правил безпеки в навчальному закладі та поза його межами, в побуті, в Інтернет-мережі. Окрім цього, такий спеціаліст стежитиме і за технічним станом приміщень навчального закладу та за потреби повідомлятиме про можливі проблеми такого плану рятувальників та органи місцевої влади.

на закарпатті поліція продовжує реалізовувати проєкт «вихователь безпеки»

У заході взяли участь начальник Головного управління Нацполіції в Закарпатській області генерал поліції третього рангу Ярослав Колесник, керівник регіонального управління ДСНС полковник Роман Гудак, заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА Михайло Шеверя, а також представник від Мукачівської територіальної громади – керуючий справами Мукачівської міської ради Олександр Лендєл.

на закарпатті поліція продовжує реалізовувати проєкт «вихователь безпеки»

Присутні підписали Меморандум про подальшу співпрацю. Це означає, що найближчим часом вихователь безпеки розпочне діяльність у навчальних закладах Мукачівської територіальної громади.

Очільник поліції області Ярослав Колесник наголосив, що безпека дітей є пріоритетним завданням поліції. Тому правоохоронці робитимуть усе можливе, щоб цей проєкт розвивався, і такий спеціаліст з’явився в кожному навчальному закладі нашого регіону.

 Відділ комунікації поліції Закарпаття