Очільник Закарпатської ОВА повідомив в яких районах краю можуть відключити світло і чому

2 роки ago admin 0

Віктор Микита голова Закарпатської обласної військової адміністрації повідомив, що проводяться ремонтно-відновлювальні роботи на територіях інших областей України, а через це можуть тимчасово відключити електропостачання в двох районах нашого краю.

Насамперед йдеться про Рахівський та Тячівській район.

Відповідну заяву очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита зробив у своєму телеграм-каналі. 

“Укотре звертаюся до всіх з проханням зменшити споживання електроенергії, не вмикати без нагальної потреби додаткові засоби освітлення, вимкнути вуличне освітлення, зовнішню рекламу тощо”, – наголосив Віктор Микита. 

Також він повідомив, що від сьогодні по всій області будуть працювати мобільні групи перевірки виконання вимог економії електроенергії, до складу яких увійдуть представники Нацполіції, Закарпаттяобленерго, місцевого самоврядування та інші.

Водночас, в “Закарпаттяобленерго” повідомили, у зв’язку з виникненням дефіциту електричної енергії в ОЕС України через пошкодження внаслідок російської агресії об’єктів енергетичної інфраструктури ОЕС України ПрАТ «Закарпаттяобленерго» на виконання наказів диспетчерів РДЦ НЕК «Укренерго» застосовані для потужних, енергоємних промислових споживачів з 25 жовтня 2022 року графіки обмеження споживання електричної енергії та графіки обмеження по потужності.

При цьому у зв’язку з неможливістю збалансувати енергосистему та недостатньою економію за результатами впроваджених обмежень диспетчерами РДЦ НЕК «Укренерго» дано вказівку щодо застосування Графіків аварійних відключень, в тому числі для населення на всій території Закарпатської області.

Просимо споживачів у цей надскладний час для країни з порозумінням віднестися до ситуації.

І надалі залишається актуальним прохання до населення мінімізувати використання енергоємних електроприладів, особливо в години пікових навантажень на енергосистему.