Мукачево: Сьогодні вхід на замок «Паланок» вільний

2 роки ago admin 0

Сьогодні, 25 жовтня, вхід для мешканців Мукачева та гостей міста на територію музею та музейних експозицій замку “Паланку” – вільний. Про це повідомила Мукачівська міська рада напередодні на своїй сторінці у facebook.

Можливо таке рішення пов’язане з тим, що сьогодні на території Мукачівського історичного музею, на замку «Паланок», встановлено малий Державний Герб України.

У підніжжі постаменту облаштовано табличку з написом: “Український національний символ, малий Державний Герб України – Тризуб. Встановлено на виконання рішення Мукачівського виконавчого комітету від 13 жовтня 2022 року на честь захисників та захисниць, які борються за свободу та Незалежність України!”

“Сьогодні на знаковому для нашої громади та всього Закарпаття місці, на території замку “Паланок”, на честь наших героїв захисників та захисниць, встановили наш національний символ, малий Державний Герб України – Тризуб”, – зазначив на відкритті Андрій Балога – Мукачівський міський голова.

Він зазначив, що зараз твориться історія нової України, а друзі й вороги нашої держави мають знати, що “Україна єдина, як ніколи, а українці від Сходу до Заходу стають лише сильнішими та будуть боротись за Україну до кінця, до перемоги”.

Нагадуємо, що рішення про демонтаж статуї турула і бастіону замку «Паланок» прийняв виконавчий комітет Мукачівської міськради у четвер, 13 жовтня. Тоді ж повідомлялося, що угорський національнй символ замінять малим Державним Гербом України: конкурс на виготовлення тризуба Мукачівський історичний музей оголошував ще у 2018 році. Турула демонтували того ж дня, однак офіційно про зняття статуї містичного птаха міськрада не повідомляла.