Володимир Чубірко та Віктор Микита закликають жителів Закарпаття заощаджувати електроенергію аби запобігти відключенням

2 роки ago admin 1

Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко та голова Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита закликають жителів краю заощаджувати електроенергію аби запобігти відключенням. Звернення голови Закарпатської обласної ради опубліковано на сайті облради, а звернення голови Закарпатської ОВА на його сторінці у Фейсбук.

Зокрема, ідеться про обмеження споживання електроенергії фізичними особами та суб’єктами господарювання Закарпатської області у період з 7.00 до 23.00 години.

Володимир Чубірко

Переконливо прошу закарпатців та гостей нашого краю звести до мінімуму використання електроенергії з 7.00 до 23 години.

Чому це зараз конче потрібно зробити?

Аби запобігти відключень електроенергії. Всі ми знаємо, що протягом останнього тижня об’єкти енергосистеми України зазнали масової атаки з боку рашистів.

Зараз енергетики намагаються стабілізувати ситуацію. Тому мусимо їм у цьому допомогти. Зі свого боку Закарпатська обласна рада вже звернулася до своїх понад 130 комунальних підприємств з таким же проханням.

Це буде наш спільний внесок у відновлення, країни та наближення перемоги.

Віктор Микита:

Шановні краяни!

Ворог продовжує бити по об’єктах енергетики з метою знищення можливості генерації електроенергії.

Через руйнації на ТЕС, спричинених ударами терористів, у країні виникла складна ситуація з постачанням електрики.

Відзавтра, 20 жовтня, по ВСІЙ Україні будуть введені обмеження щодо постачання електроенергії, зокрема й у Закарпатській області.

Починаючи з 7:00 до 23:00, необхідно мінімізувати користування електроенергією.

Завтрашній день дуже важливий і складний з точки зору спроможності енергосистеми забезпечувати функціонування об’єктів критичної інфраструктури.

Також у містах буде обмежене використання вуличного освітлення.

Прошу поставитися до цього серйозно.

Це вимушені кроки. Тому всі разом працюємо на своєму фронті!

Варто зазначити, що напередодні відбулося засідання Антикризового штабу на якому також обговорювали спроможності енергосистеми забезпечувати функціонування об’єктів критичної інфраструктури. Йшлося про те, що важливо, аби всі населені пункти підготували план, які об’єкти слід першочергово забезпечувати джерелами живлення, водою, газом. Насамперед це медичні заклади, об’єкти соціальної сфери та критичної інфраструктури)».

Таким чином, за словами першого заступника голови ОВА Мирослава Білецького, область має бути готовою до будь-якого розвитку подій й оперативно реагувати на виклики, пов’язані з можливою загрозою з боку дій росії.