В Закарпатті фахівці з Відня навчали 80 практичних психологів та соціальних педагогів кризовому втручанню (ФОТО)

2 роки ago admin 0

У Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти упродовж 03-07 жовтня відбулося навчання практичних психологів та соціальних педагогів за напрямком „Кризове втручання та психологічна підтримкаˮ у рамках співробітництва із Австрійською агенцією з питань міжнародної співпраці в освіті і науці. Про це повідомляється на сайті інституту.

Фахівчині з Відня, які спеціалізуються на роботі з людьми, що пережили травму й біженство: Барбара Прайтлер (авторка, психотерапевтка та психологиня, спеціалізація: робота з травмованими біженцями, жертвами війни та катування) і Едіта Лінтль (травмотерапевтка, спеціалізація: особливо важкі форми травматизації, арт-терапевтка) провели три дводенні семінари для 80 працівників психологічної служби Закарпатської області.

Семінари було сфокусовано на роботі з людьми (дорослими і дітьми), які пережили важку психологічну травму. Головними темами стали: вправи на розігрів, робота з посттравматичним стресовим розладом, правила якісного психологічного супроводу, робота з втратою і горем. Едіта Лінтль, зокрема, показала учасникам багато креативних фізичних вправ на зняття блокади та на розслаблення. Барбара Прайтлер представила методи психосоціальної підтримки людей у важкі часи. Семінари відгукнулися усім учасникам.