Марія Берлінська: Хто прокохав оборонку? Відповідь за чотири кроки

2 роки ago admin 0

1) Відкриваю новину дня: “Вперше з серпня ворог вдарив ракетами з Білорусі”
Цитата:

Сьогодні зранку 4 літаки Ту-22 М3 стратегічної авіації країни агресора, противник завдав ракетами Х-22.

2) Відкриваю статтю в Вікіпедії:Ту-22М (за класифікацією НАТО — Backfire) — дальній стратегічний бомбардувальник-ракетоносець/розвідник зі змінною геометрією крила. Брали участь у авіаційних парадах до Дня незалежності України. На початку червня 2002 р. Ту-22М3 представляв українські ВПС на міжнародному авіашоу в Братиславі, де здобув приз «за найбільш вражаючий літак».

У 2002—2006 роках на авіабазах в Миколаєві, Полтаві, Прилуках та Білій Церкві було ліквідовано 60 Ту-22М (43 Ту-22М3 та 17 Ту-22М2), що перебували на озброєнні ВПС і авіації ВМС України, а також перебували на базах зберігання і авіаремонтних заводах. Також на авіабазі Озерне було знищено 423 авіаційні крилаті ракети Х-22. Для музейної експозиції було залишено 4 Ту-22М, з яких один Ту-22М3 перебуває в Полтавському музеї дальньої та стратегічної авіації, і по одному Ту-22М0, Ту-22М2 і Ту-22М3 — в Державному музеї авіації України.

Не на камеру офіцери авіації розповіли: саме вильоти українських Ту-22М3 ставили крапку у трьох територіальних конфліктах. У 1997 році, коли Румунія забажала острів Зміїний, також у 1997 році, коли був перший конфлікт з Росією навколо острова Тузла. І вже в 2003 році, коли Москва дала вказівку насипати косу до цього острова, але потім зупинила роботи.

3) Відкриваю статтю в Вікіпедії: Міністри оборони України в 2003-2007 роках: Марчук, Кузьмук, Гриценко

4)Гуглю останні заяви Кузьмука і Гриценка.

Кузьмук:

«Тому, хто не готовий, важко вже підготуватися. Він має застосовувати свої навички у інших справах, які посилюють нашу оборону, допомагають їй. І такі речі є. Жінки плетуть маскувальні сітки, волонтери працюють на знос, не шкодуючи себе. Хтось обслуговує та ремонтує техніку. А хтось і складає вірші. Усі ці справи спрямовані на нашу перемогу”

Гриценко:

«Україні вкрай потрібно, щоби наші союзники… запровадили безпольотну зону над нашою країною. Це не дозволить Росії завдавати руйнівних ракетних ударів, здійснювати бомбардування чи проводити масштабні десантні операції з використанням літаків і вертольотів. Унеможливить дальшу руйнацію нашої військової і цивільної інфраструктури. Зможе убезпечити Україну і світ від руйнування гребель, атомних електростанцій і небезпечних хімічних виробництв. Безпольотна зона допоможе захистити житлові мікрорайони, школи, дитячі садки, лікарні й зберегти тисячі життів. Вона може попередити гуманітарну катастрофу.
Члени НАТО спроможні встановити й підтримувати безпольотну зону. Такі спроможності забезпечують розгорнуті в Середземному морі авіаносці та есмінці. Вони оснащені потужними засобами виявлення і знищення повітряних цілей на достатніх відстанях. Аналогічні спроможності має і винищувальна авіація, що може діяти з аеродромів у сусідніх з Україною державах НАТО, а також додатково передислоковані туди ескадрильї винищувачів із Західної і Центральної Європи. Крім того, можуть бути задіяні наземні системи протиповітряної оборони, щоб гарантувати прикриття літаків на патрулюванні.»

Два екс-міністра оборони при яких наші стратегічні бомбардувальники просто розпиляли на металолом. Ракети знищили.

Я не знаю хто саме з них давав накази, було б цікаво дізнатись. Відповідальні не знайдені і не покарані, значить будемо втрачати ще більше, бо теперішні теж не бояться.Сухий факт полягає в тому, що стратегічні бомбардувальники просрали.
Саме такі з яких зараз по нам запускають ракети. Ціна тисячі життів. Зараз один пише про важливість винищувальної авіації, а інший розказує як важливо писати віршики для нашої перемоги.
Котики.

Джерело: сторінка Марія Берлінська у Фейсбук.