Закарпатські рятувальники моніторять погодні умови та готові реагувати на надзвичайні ситуації

2 роки ago admin 0

Про це йшлося напередодні, 5 жовтня, на нараді за підсумками роботи оперативно-рятувальної служби Закарпаття за 9 місяців поточного року. Головував на нараді керівник обласних рятувальників Роман Гудак. Про це повідомляє пресслужба Головне управління ДСНС України у Закарпатській області.

Під час заходу учасники проаналізували роботу підпорядкованих підрозділів з питань реагування на надзвичайні ситуації, обговорили запобігання й профілактику пожеж. Також ішлося про ситуацію щодо організації роботи зі зміцнення дисципліни та заходи стосовно покращення стану утримання матеріально-технічної бази підрозділів області.

Попереду осінньо-зимовий період, під час якого, як підтверджує багаторічна статистика, крива пожеж знову поповзе доверху. За правило, оселі громадян горітимуть через несправність електромережі, пічного опалення, необережне поводження з вогнем та паління в ліжку. Тому зараз серед пріоритетних завдань оперативно-рятувальної служби Закарпаття є запобігання пожежам у житловому секторі та проведення профілактичної роботи в цьому напрямку із населенням. Окрім питань пожежної безпеки, присутнім було наголошено на постійному моніторингу погодних умов та готовності до реагування на надзвичайні ситуації, що можуть виникнути внаслідок їх погіршення.