Зміни до мережі автобусних маршрутів, створення безпечних умов у закладах освіти, відновлення зарахування дітей у ясельні групи – серед рішень сьогоднішнього виконкому Ужгородської міської ради

2 роки ago admin 0

Зміни до мережі автобусних маршрутів, створення безпечних умов у закладах освіти, відновлення зарахування дітей у ясельні групи – серед рішень сьогоднішнього виконкому Ужгородської міської ради

Зокрема, включили до маршрутної мережі міський автобусний маршрут загального користування № 11 Б «вул. Володимирська – пл. Корятовича» (через Боздоський парк) зі шляхом проходження:

у прямому напрямку – вул. Володимирська, вул. Миколи Бобяка, вул. Загорська, пл. Віталія Постолакі, вул. Собранецька, вул. Підгірна, пл. Корятовича;

у зворотному напрямку: пл. Корятовича, вул. Дмитра Вакарова, вул. Підгірна, вул. Собранецька, пл. Віталія Постолакі, вул. Загорська, вул. Миколи Бобяка, вул. Возз’єднання (Боздоський парк), Слов’янська наб., вул. Олександра Радищева, вул. Володимирська.

Департамент міської інфраструктури має облаштувати автомобільну дорогу відповідно до державних норм і стандартів на відрізку вулиці Володимирської – від перехрестя з вулицею Олександра Радищева до перехрестя з вулицею Михайла Драгоманова та автобусні зупинки біля центрального входу у Боздоський парк, біля скверу Євгена Томенчука.

Члени виконкому затвердили і протокол засідання конкурсного комітету з визначення особи, уповноваженої здійснювати справляння плати за транспортні послуги в Ужгороді (оператора автоматизованої системи обліку оплати проїзду), від 16 серпня 2022 року.

Проголосували за те, щоб визначити товариство з обмеженою відповідальністю «КМС» особою, уповноваженою здійснювати справляння плати за транспортні послуги в Ужгороді та уповноважили заступника міського голови Василя Пинзеника на укладання двостороннього договору з оператором та тристоронніх договорів з оператором та перевізниками.

Ще одним рішенням на виконкомі внесли зміни до автобусного маршруту загального користування № 18 «Епіцентр» – УжНУ» (через пл. Шандора Петефі, пл. Корятовича), а саме – продовжили шлях проходження маршруту від зупинки «Епіцентр 1» до скверу Євгена Томенчука – Слов’янської набережної.

Департамент міської інфраструктури має облаштувати майданчик для розвороту і стоянки автобусів та автобусні зупинки для посадки і висадки пасажирів біля скверу Євгена Томенчука – Слов’янської набережної та центрального входу до Боздоського парку.

Комунальне підприємство «Ужгородський муніципальний транспорт» повинно забезпечити перевезення пасажирів до Боздоського парку одним автобусом маршруту № 18 після обладнання дорожніх об’єктів, внести зміни та подати на затвердження загальний розклад руху автобусного маршруту № 18.

Крім того, члени виконкому підтримали проєкт рішення «Про створення безпечних умов перебування у закладах освіти здобувачів освіти і працівників».

Заклади дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти та інші типи закладів освіти, незалежно від типу та форм власності, які розташовані на території Ужгородської територіальної громади, повинні забезпечити:

– заходи щодо посилення охорони об’єктів, що належать до сфери їх управління;

– заходи щодо встановлення систем зовнішнього та внутрішнього відеоспостереження;

– вживати заходи щодо недопущення сторонніх осіб на територію закладів освіти, особливу увагу звернути на посилення таких заходів під час оголошення сигналу «Повітряна тривога». У першу чергу забезпечити укриття учасників освітнього процесу відповідно до площі найпростіших укриттів із розрахунку 0,6 кв. м на одну особу;

– на інформаційних табло (куточках) закладів освіти розмістити адреси альтернативних захисних споруд цивільного захисту в радіусі 500 метрів.

В Ужгороді відновлюють зарахування дітей у І молодші (ясельні) групи – зміни до рішення виконкому 29.06.2022 № 292 підтримали на цьоготижневому засіданні виконкому. Пункт 2.1. цього рішення виклали у такій редакції:

«2.1. Забезпечити зарахування дітей до старших, середніх, ІІ молодших та І молодших груп ЗДО та дошкільних відділень ЗЗСО відповідно до списків, сформованих в електронному реєстрі реєстрації дітей у комунальні заклади дошкільної освіти та дошкільні відділення закладів загальної середньої освіти Ужгородської міської ради».

Звіти про виконання цільових програм за І півріччя 2022 року у сфері соціального захисту населення заслухали та взяли до відома на засіданні виконкому Ужгородської міської ради. Йдеться про:

– Програму додаткових гарантій соціального захисту громадян на 20202022 роки;

– Програму підтримки військовослужбовців військової служби за контрактом, які укладуть контракт у 2022 році, та членів їх сімей;

– Програму інформатизації діяльності Ужгородської міської ради та її виконавчих органів на 20202022 роки;

– Програму підтримки діяльності інститутів громадянського суспільства міста соціального спрямування на 2022 рік;

– Програму сімейної, ґендерної політики, запобігання та протидії домашньому насильству і торгівлі людьми на 20212022 роки;

– Програму відпочинку та оздоровлення дітей на 20202022 роки;

– Програму сприяння виконанню рішень судів та інших виконавчих документів на 2018 – 2022 роки;

– Програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Ужгороді на 2022 рік;

– Програму фінансування витрат за надані пільги окремим категоріям громадян з послуг зв’язку на 20212023 роки;

– Програму посилення соціального захисту громадян міста «Добра справа» на 2021– 2023 роки;

– Програму соціального захисту та підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2022 рік;

– Програму надання соціальних послуг населенню м. Ужгород на 20212023 роки;

– Програму створення та поповнення міського матеріального резерву для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у місті Ужгород на 20222026 роки.

Члени виконкому Ужгородської міської ради надали дозволи тривалістю 5 діб на проведення робіт з порушення цілісності об’єктів благоустрою – за умови подвійного відновлення дорожнього покриття та гарантійного обслуговування ділянки розриття асфальтного покриття протягом 1 року після завершення робіт:

– ТОВ «Електро – Закарпаття» для будівництва зовнішніх електричних мереж до торгового павільйону та автостоянки на вул.Тиводара Легоцького, б/н.

– ТОВ «Золмат» для реконструкції розподільного газопроводу низького тиску на пл. Шандора Петефі, 2,4,6.

– Пішті Я.В. для облаштування окремого каналізаційного випуску для індивідуального житлового будинку на вул. Вірменській, 2а.

Строком початку робіт вважатиметься день офіційного повідомлення департаменту міської інфраструктури про виконання робіт, термін дії рішення – 30 днів.