У Перечинській ДПІ податківці інформують громадян про переваги електронних сервісів від ДПС

2 роки ago admin 0

Фахівці Перечинської ДПІ звертають увагу громадян на можливості електронних сервісів від Податкової служби. Зокрема, акцентують увагу на поданні податкової звітності в електронному вигляді, адже це має багато переваг для платників податків: звітність можна передати в електронному вигляді всього за декілька хвилин, автоматично перевірити заповнену звітність на наявність арифметичних помилок та оновлення версій форматів документів, які є підставою для нарахування і сплати податків.

Для надання практичної допомоги щодо заповнення та подання звітності в електронній формі за допомогою “Електронного кабінету платника” у Перечинській ДПІ відведено та обладнано спеціальне робоче місце, оснащене мережею Інтернет.

Податківці також звертають увагу відвідувачів інспекції, що за допомогою електронних сервісів можна здійснити:

– перегляд інформації про реєстраційні дії, дані про об’єкти оподаткування;

– перегляд податкових повідомлень – рішень щодо сум нарахованих податкових зобов’язань по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю;

– подання декларацій про майновий стан і доходи;

– отримання відомостей про суми виплачених доходів з ДРФО;

– подання заяв за ф. 1 ДР, ф. 5ДР, копій документів;

– сплата податків, зборів, платежів.

Робота у приватній частині «Електронного кабінету платника» здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Вхід в «Електронний кабінет платника» здійснюється за адресою cabinet.tax.gov.ua або через офіційний вебпортал ДПС.

p{text-indent: 1.5em;}