Податківці Свалявської ДПІ інформують платників про новації податкового законодавства

2 роки ago admin 0

У Свалявській ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області податківці інформують платників щодо новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30.11.2021 №1914 «Про внесення зміни до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Працівники Свалявської ДПІ розповідали про внесені зміни до Податкового кодексу України, які діють з 2022 року для юридичних осіб – платників єдиного податку.

Зокрема, змінами передбачено, що не можуть бути платниками єдиного податку четвертої групи суб’єкти господарювання, які здійснюють такі види господарської діяльності, як розведення свійської птиці, розведення та вирощування перепелів і страусів та виробництво м’яса свійської птиці.

Частиною зобов’язання з єдиного податку платників третьої та четвертої груп, які є власниками, орендарями, користувачами на інших умовах земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, є позитивна різниця між сумою загального мінімального податкового зобов’язання та загальною сумою сплачених податків, зборів, платежів та витрат на оренду земельних ділянок.

p{text-indent: 1.5em;}