Про податкову амністію, податкову знижку та електронні сервіси ДПС говорили в ЦОП Міжгірської ДПІ

2 роки ago admin 0

Про податкову амністію, податкову знижку та електронні сервіси ДПС розповіли на робочій зустрічі з платниками працівники Міжгірської ДПІ ГУ ДПС в Закарпатській області.

Зокрема, податківці інформували платників, що з 1 вересня минулого року громадяни мають можливість легалізувати свою власність, придбану до 1 січня 2021 року за кошти, податки з яких не були сплачені. Фахівці роз’яснили, хто з громадян може скористатися правом на податкову амністію та які об’єкти підлягають декларуванню.

Також податківці звернули увагу присутніх, що з метою реалізації права на податкову амністію декларанту необхідно подати одноразову декларацію в електронному вигляді через «Електронний кабінет платника».

Громадянам також нагадали про можливість отримання податкової знижки за понесеними витратами у 2021 році. Для отримання відшкодування з бюджету сплаченого податку, платникам необхідно до органів ДПС за своїм місцем реєстрації,  подати податкову декларацію про майновий стан і доходи не пізніше 31 грудня 2022 року.

Також податківці Міжгірської ДПІ акцентують увагу відвідувачів податкової інспекції на можливості та зручності використання електронних сервісів від ДПС, а також на необхідності своєчасного інформування податкових органів про зміну реєстраційних даних (прізвища, місця реєстрації тощо).

p{text-indent: 1.5em;}