На Міжгірщині податківці інформують громадян про особливості одноразового добровільного декларування

2 роки ago admin 0

Працівники Міжгірської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області продовжують інформувати громадян про особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних ïм активів.

Зокрема, податківці інформують відвідувачів податкової інспекції, що держава надає шанс легалізувати гроші та інші активи у прозорий спосіб. Наприклад, це можуть зробити громадяни, які отримували «зарплату у конверті», працювали без оформлення трудових відносин.

У межах податкової амністії декларанту необхідно подати до податкових органів одноразову добровільну декларацію виключно в електронному вигляді через «Електронний кабінет платника». При цьому у добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів. А також сплатити до бюджету одноразовий збір у розмірі від 2,5 до 9 відсотків, що є значно нижчим, ніж розмір встановлених податків. Так, розмір податку на доходи фізичних осіб сьогодні становить 18 відсотків.

Зауважимо, що податкова амністія – це легалізація активів, які були приховані від декларування. Амністія дає змогу людині підтвердити легальність своїх статків. Подання податкової декларації підтверджує законність набуття грошових коштів. Декларування здійснюється добровільно і лише у разі, якщо особа має активи, які підлягали оподаткуванню та з яких не були сплачені податки або сплачені не в повному обсязі.

p{text-indent: 1.5em;}