Богдан Андріїв вручив подяку Ужгородської міської ради меру польського Кросно Піотру Пшитоцкі – за надану гуманітарну допомогу та підтримку

2 роки ago admin 0

Богдан Андріїв вручив подяку Ужгородської міської ради меру польського Кросно Піотру Пшитоцкі – за надану гуманітарну допомогу та підтримку

Польське Кросно – місто-побратим Ужгорода – було одним із перших, хто із початком збройної агресії росії у лютому цього року організувало збір гуманітарної допомоги та привезло вантаж в обласний центр Закарпаття.

Уже 5 березня до Ужгорода привезли перший вантаж – 10 тонн гуманітарної допомоги із продуктами та речами першої необхідності. Потім була ще гуманітарна допомога від цього польського міста, також Кросно надало прихисток українцям, які втікали від бомбардувань та обстрілів.

За допомогу та підтримку меру Кросно Піотру Пшитоцкі, жителям міста та усьому польському народу подякував міський голова Ужгорода Богдан Андріїв. Богдан Євстафійович також вручив Піотру Пшитоцкі подяку Ужгородської міської ради.

Делегація Ужгородської міської ради, до якої ввійшли і заступник міського голови Вадим Борець, секретар міської ради Арсен Мелкумян, депутат міськради Володимир Мильо із коротким робочим візитом побувала у цьому польському місті на фестивалі культур прикордонних регіонів «Карпатські клімати».

До Польщі приїхали також представники міст-побратимів із Німеччини, Франції, Італії, Норвегії, Угорщини, Словаччини. Їм продемонстрували відеоролик про війну в Україні та про те, як Ужгород приймав переселенців та надавав їм допомогу у перші дні повномасштабної війни.
Також представники Ужгорода поспілкувалися із українцями із Енергодару, які тимчасово проживають у Кросно, ознайомилися із роботою бізнес-інкубатору, відвідали етноцентр, оглянули виставку вишиванок.

«Основне, чого ми прагнемо, – донести до світової спільноти, а конкретно у цьому випадку – до мерів європейських міст, правду про події у нашій країні», – наголосив Богдан Андріїв. Відеоролик із кадрами, які дуже вразили присутніх, покажуть і в містах-побратимах Кросно.