Працівникам провідних підприємств Мукащівщини розповіли про правила безпеки роботи та ризики неофіційної зайнятості

2 роки ago admin 0

Начальник відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляду та на виробництві і об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Закарпатській області Віталій Ляхович,  на базі Мукачівської філії ТОВ «Закарпатський навчальний центр підготовки і перевірки кадрів», провів навчальний семінар  із посадовими особами та працівниками підприємств ТОВ «Укртранспетрол», ФГ «Квіти Закарпаття» та підприємства з іноземними інвестиціями «Петро Карбо-Хем».

На зустрічі обговорили питання, які стосувалися роботи під час воєнного стану. Також розглянули ключові моменти щодо видачі дозволів та декларацій згідно постанов КМУ № 314 від 18.03.2022 року  та № 357 від 24.03.2022 року.

Всім присутнім на заході, посадовець Управління наголосив на необхідності дотримання вимог безпеки праці під час виконання робіт підвищеної небезпеки. Вказав на необхідність додержання правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання, а також під час виконання робіт на висоті.  

Оскільки серед працівників вищезгаданих суб’єктів господарювання чимало внутрішньо переміщених осіб, Віталій Ляхович наголосив на інформаційній кампанії «Виходь на світло!» яка наразі проходить в області і направлена на роботодавців і працівників, котрі допущені до виконання робіт без оформлення трудових відносин, не усвідомлюючи при цьому ризиків незадекларованої праці.

Більше інформації про трудові відносини під час воєнного стану на інформаційному порталі Держпраці http://pratsia.in.ua/.