У неділю Закарпатський муздрамтеатр покаже літературно-мистецький перфоманс за творами Дмитра Креміня

2 роки ago admin 0

Найбільший театр Закарпаття щойно вийшов із літньої відпустки і одразу запрошує на свіжу прем’єру.

Дмитро Кремінь

21 серпня виповнюється 69 років з дня народження одного з найвідоміших закарпатських поетів Дмитра Креміня. І хоча Шевченківський лауреат більшість свого земного життя провів у Миколаєві, однак виріс і сформувався у мистецьку особистість саме на Іршавщині та в Ужгороді, де закінчив філологічний факультет Ужгородського університету. Підпавши під прес місцевих каральних органів, був змушений шукати щастя за межами рідної області. Так опинився на Півдні України, де з часом став визнаним авторитетом загальнонаціонального значення.

З нагоди Дня незалежності України Закарпатський музично-драматичний театр підготував літературно-мистецький перфоманс «Танець  блукаючого вогню» (режисер – заслужений артист України Василь Шершун). В основі дійства — ранні твори закарпатського поета, зокрема, поема «Меморандум Герштейна», гостро критикована свого часу за «буржуазні ухили». У поетичному вечорі візьмуть участь і рідні поета – зокрема, дружина та син Тарас Кремінь, який нині займає урядову посаду Уповноваженого із захисту державної мови.

Літературно-мистецький перфоманс «Танець блукаючого вогню»  відбудеться у неділю, 21 серпня, о 18.00 на Малій сцені. Вхід на прем’єру вільний.