Планова нарада «Корупція в умовах воєнного часу» відбулася!

2 роки ago admin 0

Сьогодні в Управлінні Держпраці в Закарпатській області в онлай режимі відбулася нарада з особовим складом установи з питань запобігання корупційним проявам в умовах воєнного часу.


Відкриваючи нараду, перший заступник начальника Василь Грицик зауважив, що питання боротьби з корупцією було актуальним завжди, а в умовах воєнного стану, в якому зараз перебуває Україна, набуло надзвичайної уваги. Своєю чергою Юрій Пеца, головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Управління, роз’яснив хто такі колабораціоністи і чому для них передбачена кримінальна відповідальність.


Зокрема, нагадав, що співпраця громадян держави із ворогом для забезпечення його інтересів та заподіяння шкоди власній державі обов’язково буде каратися. Оскільки, 15 березня 2022 року в Україні набрав чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність».

Важливо, що цим законом було внесено зміни до Кримінального кодексу України, доповнена стаття має назву: «Колабораційна діяльність».


Крім того, Юрій Пеца рекомендував інспекторам при виконанні звертати увагу при перевірці на організаціях, зокрема, які працюють менше року, були нещодавно реорганізовані, або змінювали назву, ставали фігурантами в шахрайських схемах чи скандальних судових рішень.