Шановні учасники справ та відвідувачі суду!

2 роки ago admin 0


Мукачівський міськрайонний суд продовжує працювати у звичному режимі з графіком роботи:

Понеділок-четвер з 08 години 00 хвилин до 17 години 00 хвилин, обідня перерва з 12 години 00 хвилин до 12 години 45 хвилин. П’ятниця з 08 годин 00 хвилин до 15 годин 45 хвилин. Обідня перерва з 12 годин 00 хвилин до 12 годин 45 хвилин Субота, неділя – вихідні дні.

Звертаємо увагу, що відповідно до законодавства, правосуддя в умовах воєнного стану здійснюється лише судами. Так, згідно із статтею 12-2 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», в умовах правового режиму воєнного стану суди, органи та установи системи правосуддя діють виключно на підставі, в межах повноважень та в спосіб, визначені Конституцією України та законами України. Повноваження судів, органів та установ системи правосуддя, передбачені Конституцією України, в умовах правового режиму воєнного стану не можуть бути обмежені.

Також, нагадуємо, 13 червня – робочий день, оскільки 24 березня 2022 року набрав чинності Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15 березня 2022 р. №2136.

Так, за змістом частини шостої статті 6 Закону № 2136, у період дії воєнного стану не застосовуються норми статті 53 (тривалість роботи напередодні святкових, неробочих і вихідних днів), частини першої статті 65, частин третьої – п’ятої статті 67 та статей 71-73 (святкові і неробочі дні) Кодексу законів про працю України.

Зокрема, зауважуємо, що у період дії воєнного стану святковий або неробочий день, що збігається з вихідним днем, не переноситься на наступний після святкового або неробочого.

Отже, 13 червня (понеділок після Трійці) у Мукачівському міськрайонному суді є робочим днем.

Про усі зміни в роботі суду додатково буде інформувати громадян на офіційному сайті та у мережі Фейсбук.

 

                                       Прес-служба Мукачівського міськрайонного суду