Власників агропідприємств неформального сектору економіки закликати «виходити з тіні»

2 роки ago admin 0

На Закарпатті  протягом весняно-літнього період  щороку активізують свою діяльність  підприємства так званого неформального сектору економіки. Зазвичай це аграрні підсобні господарства, котрі вирощують сільськогосподарську продукцію нібито для власних потреб.

Насправді ж такий «зелений» товар опиняється на прилавках багатьох ринків. Для вирощування городини власники таких підприємств залучають  сезонних працівників. Звісно, про офіційний характер трудових відносин тут не йдеться.

Аби вивести з тіні цей сегмент ринку, головні державні інспектори  відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці краю провели у вказаних господарствах роз’яснювальні заходи.

Днями головні державні інспектори Іван Хланта та Володимир Севч мали розмову з власниками  особистих селянських господарства,  де вирощують полуницю,  та його працівниками.

Посадовці акцентували їх увагу на важливості легалізації праці, особливо у сучасних умовах, коли вітчизняна економіка переживає нелегкі часи. Задекларована праця  і легальне підприємництво, зауважили, представники Управління,  є суттєвою підтримкою економіки держави, своєрідними інвестиціями в добробут  краян.

Нагадуємо, що консультації можна отримати за допомогою таких засобів  комунікації:

телефон: 0954690895  (Viber, WhatsApp, Telegram)

електронна пошта: dsp@uz.dsp.gov.ua

uzdsp@ukr.net          zvern@uz.dsp.gov.ua

форма для отримання роз’яснень:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJ7pr6vww2eUNcKntXxymNndv1S0OxUrsKneBFPbVoSuR9BQ/viewform

Більше інформації за посиланням  https://pratsia.in.ua/index.php