Представники Управління Держпраці надають роз’яснення щодо провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану

2 роки ago admin 0

Для надання допомоги в організації процесу відновлення належного функціонування суб’єктів господарювання краю в умовах воєнного стану фахівці Управлінням Держпраці у Закарпатській області  продовжують консультувати представників бізнесу  з питань, що в межах їх компетенції. Паралельно забезпечується інформаційна підтримка  з метою усунення недоліків в організації роботи з охорони праці.  

 Сьогодні, до прикладу, начальник відділу  Управління Держпраці Віталій Ляхович та головний державний інспектор Ігор Кос  мали зустріч з керівництвом ТОВ «ШАЯН» та ТОВ «ТРАНС-УЖ», під час якого надали  роз’яснення щодо застосування постанови Кабінету Міністрів України від 18.03.2022 № 314 «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану».

Як повідомили представники Управління Держпраці, відповідно до  цієї постанови, суб’єктам господарювання дозволяється провадження господарської діяльності. Зокрема, йдеться про виконання робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки. Така діяльність має здійснюватися  на підставі наданих Держпраці адміністративних послуг, у тому числі дозволів та декларацій відповідності, на підставі декларації про провадження господарської діяльності, без отримання відповідних дозвільних документів.