Закарпатський муздрамтеатр сьогодні прощатиметься з акторкою Кароліною Білак

2 роки ago admin 0

Кароліна БілакЗакарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Шерегіїв із глибоким сумом повідомляє про передчасну смерть актриси Кароліни Білак.

Кароліна народилася 5 жовтні 1978 року в театральній родині в Ужгороді: батько Іван Білак багато років працював директором  Закарпатського муздрамтеатру, мати Лариса Білак – народна артистка України. З дитинства дівчина любила співати. Закінчила Ужгородське музичне училище імені Д.Задора у 1997 році по класу «вокал», Київський національний університет культури і мистецтв у 2002 році за спеціальністю «музичне мистецтво». Лауреат міжнародних та всеукраїнських фестивалів класичної та естрадної пісні.

Працювала в Закарпатському муздрамтеатрі з 1993 року. І хоча за посадою значилася вокалісткою, проявила себе не лише співочим обдаруванням, а й драматичним хистом. Кароліна Білак належала до впізнаваних облич закарпатської сцени. Була активно задіяна в репертуарі, пройшовши шлях від ліричної героїні до характерної, комедійної і навіть гротескної. У 2016 році стала лауреатом обласної премії в галузі театрального мистецтва імені братів Шерегіїв за роль  Божени у виставі «Пригоди бравого вояка Швейка».

Одна її поява на сцені викликала жваву реакцію глядачів. Любила театр, який для неї став сенсом життя, бо виростала в ньому змалечку. Єдиний син Олексій теж обрав шлях професійного актора. Важка несподівана хвороба забрала її в розквіті сил, адже актрисі йшов лише 44 рік. До останнього часу Кароліна Білак виходила на сцену, брала участь в репетиціях нової прем’єри.

Прощання з акторкою відбудеться у вівторок, 31 травня, о 12.00 в холі Закарпатського муздрамтеатру.

Висловлюємо глибоке співчуття рідним і близьким Кароліни Білак.  Вічна їй пам’ять!

Колектив Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв

Кароліна Білак із сином Олексієм