Як діяти законно в умовах воєнного часу – фахівці Управління Держпраці Закарпаття надають правові консультації

2 роки ago admin 0

На перевагах використання задекларованої праці щодо всіх учасників трудових відносин наголошують фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області під час проведення профілактичних інформаційних заходів у трудових колективах краю. 

Також у роботодавців  і їх найманих  працівників виникає багато запитань. Насамперед, як діяти умовах воєнного часу: нараховувати заробітну плату, надавати відпустку, розірвати  трудовий договір, прийняти на роботу людей без документів тощо. З цієї причини фахівці Управління Держпраці не припиняють консультувати  краян та переселенців з найактуальніших питань чинного законодавства, що в межах їх функціональних обов’язків.

У ході таких заходів громадян інформують про функціонування інформаційного порталу, де можна отримати консультацію з питань застосування законодавства (трудові відносини, оплата праці, безпека праці, промислова безпека, гірничий нагляд, надання адміністративних послуг тощо) та відповіді на актуальні запитання, зокрема, щодо особливостей трудових відносин в умовах воєнного стану, захисту від недоброчесних роботодавців.

На допомогу може також прийти сервіс «інтерактивний інспектор», який забезпечують у регіоні фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області, або такі засоби  комунікації:

телефон: 0954690895  (Viber, WhatsApp, Telegram)

електронна пошта: dsp@uz.dsp.gov.ua

uzdsp@ukr.net          zvern@uz.dsp.gov.ua

форма для отримання роз’яснень:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJ7pr6vww2eUNcKntXxymNndv1S0OxUrsKneBFPbVoSuR9BQ/viewform

Більше інформації за посиланням https://pratsia.in.ua/index.php