Представляючись посадовцями Управління Держпраці, шахраї вимагають у закарпатських підприємців кошти на придбання військової амуніції

2 роки ago admin 0

У народі кажуть: кому війна, а кому мати рідна. Користуючись складною ситуацією в державі, невідомі шахраї налагодили злочинну схему отримання коштів від керівників закарпатських підприємств. Зокрема, в області почастішали випадки, коли якісь спритники від імені посадових осіб Управління Держпраці краю надсилали SMS-повідомлення місцевим підприємцям з проханням терміново «допомогти» придбати військову амуніцію. Своє прохання «автори» зазвичай пояснювали певним «збігом обставин», мовляв колеги вирушають у зону бойових дій, та не вистачає кількох комплектів аптечок – понадіялися на одних людей, а ті підвели.

 

Дехто з адресатів вирішив для перевірки правдивості такої інформації звернутися до очільника Управління Держпраці. Як з’ясувалося, у повідомленнях вказані номер телефону установи та  дані посадовців, що містяться у відкритому доступі на сайті Управління.

Керівник Управління Держпраці у Закарпатській області Богдан Дорош, звертається до підприємців краю і наголошує: фахівці Управління не надсилають подібних повідомлень і жодних вказівок подібного характеру він не давав. Тож радить у випадку отримання таких повідомлень  негайно звертатися до правоохоронних органів.