Підприємця з Харкова проконсультували з питань, що в межах компетенції фахівців Управління Держпраці

2 роки ago admin 0

Щоразу більше підприємств з територій, які  постраждали від російської агресії, виявляють бажання перемістити свої виробничі потужності на Закарпаття. В основному це суб’єкти господарювання з Києва, Київщини та Харкова.

Нині головні державні інспектори праці Управління Держпраці краю Маріанна Гукс, Артур Сумара та Зорян Берник зустрілися ще з одним харківським підприємцем, чия діяльність пов‘язана з виробництвом дерев’яних меблів. ФОП вже фактично перемістив своє обладнання  і розпочав працювати  в Ужгороді  на території місцевого заводу.

Наразі він оформив трудові відносини з чотирма особами, ще 20 кваліфікованих працівників найближчим часом планують переїхати  в область для роботи на підприємстві.

Фахівці Управління Держпраці надали ФОПу правову консультацію з питань, що стосуються трудового законодавства, а також наголосили: вид діяльності цього підприємства пов’язаний з роботами підвищеної небезпеки, які вимагають ретельного виконання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, наявності дозвільних документів. Водночас застерегли підприємця від використання неоформленої праці.