Безпека праці на транспортному підприємстві потребує комплексного підходу

2 роки ago admin 0

Транспортна галузь, як відомо, належить до травмонебезпечних сфер виробництва. Зазвичай основною причиною виникнення дорожньо-транспортних пригод є так званий людський фактор. В його основі – невиконання елементарних вимог нормативно-правових актів з охорони праці.

Власне, на цьому наголосив головний державний інспектор відділу нагляду в АПК, СКС, на транспорті та зв’язку  Управління Держпраці у Закарпатській області Андрій Мучичка у ході тематичної зустрічі з колективом  автотранспортного підприємства, що проходила учора в Мукачеві і була приурочена Дню охорони праці.

Фахівець звернув увагу працівників АТП  на важливість дотримання вимог чинного законодавства з охорони праці на транспорті і під час роботи з інструментами та пристроями; проведення якісного та досконалого навчання та інструктажів з питань охорони праці. При цьому зауважив, що Система управління охороною праці на автотранспортному підприємстві потребує комплексного підходу, адже охоплює питання безпеки руху, виробничої санітарії, гігієни і безпеки праці, техногенної безпеки.

У розмові з керівництвом та відповідальними посадовими особами АТП Андрій Мучичка підкреслив, що стан промислової безпеки на підприємстві також напряму залежить і від рівня відповідальності роботодавця. «Важливо спрямувати зусилля на запобігання виникненню аварій, а не на ліквідацію їх наслідків»  – резюмував представник Управління Держпраці.