У Хустській центральній лікарні шукали відповіді на актуальні кадрові питання

2 роки ago admin 0

Як правильно оформити кадрову документацію, відповідно до нових правил трудових відносин в умовах воєнного часу? Сьогодні це питання належить до так званих «топових», з якими звертаються за роз’ясненням до фахівців Управління Держпраці Закарпаття  керівники та відповідальні працівники багатьох суб’єктів господарювання  краю.

Цікавилося ним і керівництво КНП «Хустська центральна лікарня ім. Віцинського» під час недавньої зустрічі, яку провів у медзакладі  головний державний інспектор Управління Держпраці у Закарпатській області Сергій Гриценко.

У розмові з учасниками зустрічі фахівець детально зупинився на всіх законодавчих новаціях, пов’ язаних з організацією трудового процесу в умовах війни. При цьому окрему увагу присутніх звернув на порядок виконання обов’язків увільненого працівника, зокрема тимчасово відсутнього без звільнення від основної роботи із встановленням доплати  за це, згідно зі  ст.105 КЗпП; тимчасове переведення на посаду відсутнього працівника (зі звільненням від основної роботи) на підставі ст.33 КЗпП та порядок укладення строкового трудового договору на час відсутності увільненого працівника.