У Закарпатському муздрамтеатрі щоп’ятниці показуватиме вистави київський театр «Театральна біржа»

2 роки ago admin 0

На фото: актори і керівництво «Театральної біржі» на малій сцені Закарпатського муздрамтеатру

 

В Україні за час війни змінили місце проживання мільйони українців. Серед тих, хто переїхав на Закарпаття, київський молодіжний театр «Театральна біржа».  Засновником цього колективу є народний артист України, відомий актор і педагог Лев Сомов. Разом із студентами і випускниками  Київського міжнародного університету він організував незалежний театральний проєкт, метою якого було творити вистави з якісною драматургією. Маючи в своєму репертуарі до двох десятків спектаклів, «Театральна біржа» торік із фестивального переросла в театр на постійній основі. Нині творча група, до якої входять уродженці з різних куточків України, тимчасово проживають в Мукачеві та Чинадієві. Але, певна річ, не хочуть сидіти, склавши руки.

Тож за домовленістю із Закарпатським муздрамтеатром щоп’ятниці гратимуть вистави на ужгородській сцені. Завтра, 8 квітня, о 12.00 кияни покажуть «Відомі і невідомі казки», а о 17.00 — «Інтимні комедії».

А в суботу, 9 квітня, о 17.00 Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний  театр імені братів Шерегіїв зіграє на малій сцені французьку трагікомедію  Еріка Ассу «Круті віражі».