На Хустщині фахівці Управління Держпраці спільно зі соціальними партнерами консультували переселенців з інших регіонів

2 роки ago admin 0

На Закарпатті з метою надання переселенцям консультаційної допомоги   проводяться виїзні зустрічі за участі представників Управління Держпраці краю, районних філій центру зайнятості, представників правової допомоги, соціального страхування та профспілок.

У рамках цієї інформаційно-роз’яснювальної роботи нещодавно був проведений виїзний захід для внутрішньо переміщених осіб, які проживають у санаторії «Шаян» на Хустщині.  У ньому взяли участь голова Федерації професійних спілок України Григорій Осовий, голова правління Приватного акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України “Укрпрофоздоровниця” Микола Субота, головний державний інспектор Управління Держпраці в Закарпатській області Сергій Гриценко, директор Хустської міськрайонної філії Закарпатського ОЦЗ Володимир Гуц, начальник Хустського відділу соцстраху Світлана Андрейко, начальник Хустського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Аліса Богданє.

Переселенців поінформували про стан ринку праці на Хустщині та наявні актуальні вакансії. При цьому особлива увага приділялася особливостям отримання послуг служби зайнятості у воєнний час. Також внутрішньо переміщені особи отримали консультації з питань трудового законодавства та порядку отримання первинної та вторинної правової допомоги.

Головний державний інспектор Управління Держпраці Сергій Гриценко зі свого боку розповів про останні законодавчі нововведення, а також надав рекомендації стосовно практичного втілення вимог нормативно-правових актів з питань праці у сучасних умовах. Водночас внутрішньо переміщені особи, зокрема ті, хто вирішив виїхати на роботу за кордон, отримали відповідні  щодо безпечної праці та як мне стати жертвами роботодавців-шахраїв.

 

Розяснення можна отримати за допомогою таких засобів  комунікації:

телефон: 0954690895  (Viber, WhatsApp)

електронна пошта: dsp@uz.dsp.gov.ua

uzdsp@ukr.net          zvern@uz.dsp.gov.ua

 

форма для отримання роз’яснень:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJ7pr6vww2eUNcKntXxymNndv1S0OxUrsKneBFPbVoSuR9BQ/viewform