На Закарпатті тимчасово переміщеним особам надають консультації щодо організації трудових відносин в умовах воєнного стану

2 роки ago admin 0

Війна внесла страшні корективи у життя  наших громадян, залишивши багатьох українців без домівок та засобів для існування. Закарпатська земля стала сьогодні прихистком для частини мешканців центральних і східних регіонів, хто вимушено покинув рідні краї.  Багато з них зараз  перебуває у пошуках роботи.

Як правильно організувати трудові відносини в умовах воєнного стану? Це питання нині є доволі актуальним і обговорюється під час зустрічей, що їх влаштовують фахівці Управління Держпраці краю спільно зі спеціалістами міських та районних центрів зайнятості з внутрішньо переміщеними особами.  Зокрема,  подібні заходи проводили днями головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Іван Хланта та Володимир Севч у Мукачівському міськрайонному центрі зайнятості, а також Берегівській міськрайонній філії Закарпатського ОЦЗ (в.о. директора А. Коровоєва), Іршавській районній філії Закарпатського ОЦЗ (заступник директора С.Панасюк) та Великоберезької ОТГ (керівник І.Урста).

Як повідомив Іван Хланта, найчастіше учасники зустрічі (переселенці) цікавляться такими питаннями, як особливості укладення трудового договору, призупинення дії трудового договору та надання відпустки без збереження заробітної плати в умовах воєнного стану.  

Посадовці Управління Держпраці надають роз’яснення тимчасово переміщеним особам та правові консультації у межах своїх повноважень.