Про діяльність підрозділів ДСНС Закарпаття та перспективи служби говорили рятувальники на підсумковій нараді за рік

3 роки ago admin 0

Сьогодні, 27 січня, рятувальники Закарпаття проаналізували власну роботу за минулий рік та визначили пріоритети подальшої служби. Під головуванням начальника Головного управління ДСНС України у Закарпатській області Романа Гудака підсумкова нарада відбулась у режимі відеоконференції за участі керівників усіх структурних підрозділів ДСНС краю. 

Упродовж минулого року в області зареєстровано менше пожеж у порівнянні з 2020-м (відповідно 2007 – 2024 випадків). Окрім цього, сталося п’ять надзвичайних ситуацій природного характеру та трапилось ще 764 некласифіковані надзвичайні події. Так, групою піротехнічних робіт було вилучено та знищено 3897 вибухонебезпечних предметів. Ще 16 людей загинули на природних водоймах. А гірські пошуковці надали допомогу 350 туристам, котрі потрапили в небезпеку в Карпатах.

Підсумовуючи‚ керівник закарпатських рятувальників Роман Гудак визначив основні завдання, над якими слід працювати в майбутньому. Особливо наголошувалося на подальшій співпраці з громадами щодо перспективи створення та функціонування на їх територіях розвинутої системи місцевої пожежної охорони та залучення добровольців до ліквідації пожеж чи інших екстрених ситуацій. Також присутнім було наголошено на необхідності постійного моніторингу погодних умов та готовності до реагування на надзвичайні ситуації, що можуть виникнути внаслідок їх погіршення.

ГУ ДСНС України у Закарпатській області

DSC_0165.JPGDSC_0171.JPG

DSC_0179.JPGDSC_0196.JPG