Працівники єгерської служби ДП «Ясінянське ЛМГ» навчали юних лісівників тонкощам зимового догляду за лісовою фауною

2 роки ago admin 0

Восени 15 юних чорнотисянців вступили до лав шкільного лісництва ДП «Ясінянське ЛМГ» невід’ємною частиною занять у якому є залучення дітей до виконання практичних заходів з ведення лісомисливського господарства. Тому, одразу після закінчення зимових канікул, юні лісівники відправилися у свою першу спільну екскурсію до зимового лісу на практичні ознайомчі уроки з мисливствознавства, а саме здійснення біотехнічного заходу з підгодівлі тварин.

Про тонкощі роботи з лісовою звіриною з дітьми радо ділилися працівники ДП «Ясінянське ЛМГ» мисливствознавець Василь Дердюк та єгер Петро Креденцов. У затишному єгерському будиночку в урочищі Великий Василевець Станиславського лісництва фахівці провели для дітей пізнавальну лекцію про мисливське господарство та біотехнію.

Опісля, перейшли до практичної частини занять, а саме роботи з виставлення кормів для лісових мешканців. Працівники єгерської служби продемонстрували учням різноманіття заготовлених кормів: сіна з ароматного різнотрав’я, кормових віничків з пагонів явора, верби, ліщини, малини та зернових снопиків з вівса і ячменю. Згодом, спільними зусиллями, заготовлені єгерями «лісові смаколики» були розміщені по деревах та підгодівельному майданчику на околиці лісу. Не забули й про мінеральне підживлення фауни і наповнення сіллю солонців.

На завершення екскурсії, за чудову роботу юні лісівники були нагороджені символічними лісовими медалями з мотивуючими настановами на майбутнє та смакували ароматним карпатським чаєм.

До участі у навчальному заході долучився і керівник ДП «Ясінянське ЛМГ» Юрій Бокшан, який висловив щиру подяку і захоплення юним лісівникам за допомогу єгерям і цікавість до лісомисливського господарства.

Слід зазначити, що у системі ведення мисливського господарства ДП «Ясінянське ЛМГ» якісне проведення комплексу зимових біотехнічних заходів є запорукою збереження поголів’я та підвищення біологічної стійкості популяції мисливської фауни. Зусилля працівників єгерської служби основним чином спрямовані на підтримання звірів у складних екстремальних умовах зимових холодів.

Восени 15 юних чорнотисянців вступили до лав шкільного лісництва ДП «Ясінянське ЛМГ» невід’ємною частиною занять у якому є залучення дітей до виконання практичних заходів з ведення […]