Закарпатським рятувальникам презентували додаток для порятунку туристів у горах

2 роки ago admin 0

21 січня на Ужгородщині в с. Тур’я Поляна тривала зустріч представників туристичної галузі та рятувальників, у ході якої фахівці обговорили проблему гарантування безпеки відпочивальників в Українських Карпатах. До заходу, організованого Асоціацією фахівців туристичного супроводу Закарпаття, долучилося й керівництво Головного управління ДСНС в області та гірські рятувальники.

Для присутніх на зустрічі презентували новий мобільний додаток під назвою «Порятунок», який допоможе туристам передавати власні координати рятувальникам у досить простий спосіб шляхом натискання однієї кнопки. Відомо, що під час екстремальних ситуацій у горах, для туристів найважливішим у застосунку є простота у використанні та зрозумілий функціонал, без додаткових чи  обтяжливих опцій. Генеральний директор Асоціації гірських провідників «Ровінь» Іван Горбацьо детально роз’яснив, як застосунок може полегшити справу пошуку заблукалих у горах людей та наостанок зустрічі передав представникам ДСНС обладнання, необхідне для використання «Порятунку». Найближчим часом додаток буде презентовано громадськості, а поки що, він діятиме на території Закарпаття у тестовому режимі.

Рятувальники, у свою чергу, розповіли присутнім про важливість реєстрації туристичних груп перед виходом у гори та необхідність посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи, спрямованої на підвищення свідомості громадян щодо власної безпеки. Також представники оперативно-рятувальної служби долучилися до загальної дискусії щодо безпеки туристів у горах та обговорили з присутніми план взаємодії в разі виникнення надзвичайної ситуації в Карпатах.

Завантаж на Android https://bit.ly/3tUwFgd чи iOS https://apple.co/3pDTmCz

ГУ ДСНС України у Закарпатській області

DSC04600 копия.jpgDSC04604 копия.jpg

DSC04611 копия.jpgDSC04634 копия.jpg

DSC04703 копия.jpgDSC04705 копия.jpg

DSC04716 копия.jpg