У лікарнях Перечина та Великого Березного говорили про безпеку при використанні медичного кисню

2 роки ago admin 0

Щоб запобігти виникненню аварійних ситуацій і нещасних випадків у закладах охорони здоров’я краю, фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області проводять превентивні зустрічі з відповідальними посадовими особами лікувально-профілактичних закладів області, які експлуатують кисневі балони та посудини під тиском. Такими інформаційно-роз’яснювальні заходами заплановано охопити усі лікувальні установи.

Днями заступник начальника відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Закарпатській області Олександр Гойс побував з профілактичним візитом у Перечинській та Великоберезнянській лікарнях.  Фахівець нагадав медичним працівникам про необхідність суворого дотримання вимог законодавчих та інших нормативних актів про охорону праці, зокрема правил безпеки при експлуатації кисневих балонів та посудин, що працюють під тиском, а також створення на робочих місцях безпечних і нешкідливих умов праці.

«У медзакладах кисень повинен рятувати, а не створював загрозу життю та здоров’ю людей», – наголосив Олександр Гойс.

Під час профілактичних відвідувань фахівці Управління Держпраці водночас здійснюють моніторинг порушень, допущених при експлуатації медичного кисневого обладнання.