Працівників кав’ярень, крамниць та салонів краси в обласному центрі попередили про небезпеку зарплати «в конвертах» і «тіньової» зайнятості

2 роки ago admin 0

На Закарпатті триває інформаційно-роз’яснювальна робота у трудових колективах задля підвищення рівня правових знань населення та привернення додаткової уваги до  наслідків використання найманої праці без належного оформлення.

Зокрема, під час інформаційних відвідувань, що проходили у ці дні в Ужгороді, головний державний інспектор Управління Держпраці Зорян Берник наголосив працівникам міських кав’ярень, крамниць та салонів краси, що громадяни, які влаштовуються на роботу неофіційно, зазвичай стають жертвами неправомірних дій недобросовісних працедавців.

Такі працівники позбавляють себе соціального захисту та державних гарантій: захищеність від незаконного звільнення, безпеки праці, право на відпочинок та виплати втраченого заробітку у зв`язку з втратою працездатності, фінансову допомогу в зв’язку з безробіттям, соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві й професійних захворювань. Від цього також залежить, чи отримуватимуть краяни у майбутньому пенсію.