На Ужгородщині пройшли профілактичні заходи, покликані знизити рівень незадекларованої праці

2 роки ago admin 0

Практика надання правових консультацій роботодавцям і працівникам краю під час безпосередніх візитів – не нова у діяльності Управління Держпраці Закарпаття, але, як стверджує головний державний інспектор Маріанна Гукс,  є доволі дієвою.

Адже таким чином вдається не лише роз’яснити основні законодавчі вимоги, розповісти про найбільш ефективні способи дотримання законодавства з питань праці, а й вчасно виявити наявні порушення, надати рекомендації щодо правильного їх усунення та не допущення у майбутньому.

У ці дні посадовець відвідала невеличкі крамниці і кав’ярні в Ужгородському районі. За словами Маріанни Гукс, саме у таких закладах досить часто використовується незадекларована праця. Тож представниця Управління Держпраці наголосила співбесідникам, що запорукою гарантованої виплати заробітної плати, згодом – пенсії, лікарняних та інших соціальних виплат   є офіційна праця. Також закликала тих, хто ще не оформив належним чином трудові відносини, переглянути свої погляди і працювати у межах правового поля.