Лісівники ДП «Берегівське ЛГ» відправили насіння на перевірку якості

2 роки ago admin 0

Працівники державної лісової охорони ДП «Берегівське ЛГ» за жовтень-листопад 2021 року здали на перевірку 6291 кілограм насіння дуба звичайного, каштану їстівного, горіху грецького, ясеня, клена для перевірки якості: на зараженість хворобами, ушкодження шкідниками та перевірку на посівні якості.

Директор Берегівського лісового господарства Богдан Шойного наголошує, що їхнє підприємство приділяє особливу увагу відтворенню лісових ресурсів. Для того аби виростити могутній ліс, в першу чергу необхідно зібрати якісне насіння – основу лісу.

Нинішній рік виявився врожайним на жолуді дуба звичайного та інших листяних порід, тому лісівники роблять запас, аби і наступні роки мати вдосталь посадкового матеріалу. Все зібране насіння обов’язково підлягає перевірці і вже з паспортами класу якості повернеться у лісництва. Далі у разі висівання жолудів восени буде проведений комплекс необхідних заходів із захисту насіння від гризунів, вимерзання і пошкодження молодих сходів заморозками навесні. Згодом – уже сіянці дуба – потребують своєчасного захисту від бур’янів. Пізніше вирощеними у лісових розсадниках сіянцями заліснюватимуть зруби, або доповнюватимуть раніше створені лісові культури.

Працівники державної лісової охорони ДП «Берегівське ЛГ» за жовтень-листопад 2021 року здали на перевірку 6291 кілограм насіння дуба звичайного, каштану їстівного, горіху грецького, ясеня, клена для […]