Власникам та працівникам сфери торгівлі Закарпаття пояснили переваги офіційного працевлаштування

2 роки ago admin 0

Як відомо, на початку цьогорічного жовтня закінчилася активна фаза інспекційної кампанії. За результатами її проведення на Закарпатті у 140 роботодавців були зафіксовані факти порушення порядку оформлення трудових відносин, зокрема 41 робітник працював без повідомлення органів ДФС, ще 577 осіб  – без укладення трудового  договору. Водночас роботодавці, у яких державні інспектори праці провели інспекційну, а також роз’яснювальну роботу, оформили трудові договори з 14431 найманими працівниками.

Однак контроль за дотриманням суб’єктами господарювання краю вимог законодавства про працю на цьому не припиняється. Наразі фахівці відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Закарпатській області продовжують відвідувати суб’єктів господарської діяльності у найбільш ризикових галузях економіки щодо використання незадекларованої праці, аби нагадати їм про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення з ними трудових відносин.

Так, головні державні інспектори Артур Сумара та Маріанна Гукс побували нині з інформаційною місією у багатьох торговельних закладах Ужгорода. У розмові з власниками та їх працівниками вкотре пояснили переваги  легального працевлаштування та надали роз’яснення стосовно прав та вимог трудового законодавства.

«Належно оформлені трудові відносини сприяють стабільному веденню діяльності, забезпеченню позитивного іміджу фірми та збереженню кадрового потенціалу», – на цьому наголошували представники Управління Держпраці під час кожної зустрічі.

Подібні заходи проходитимуть не лише в обласному центрі. Їх проведення планується в інших населених пунктах краю.