Реальні історії: Як звільненому працівнику допомогли отримати невиплачену заробітну плату та розрахункові кошти, заборговані підприємством

2 роки ago admin 0

Останні шість років житель одного із сіл Хустського району працював трактористом п’ятого розряду у місцевій філії обласної дорожньої компанії. Цьогоріч відбулася реорганізація підприємства, внаслідок якої багато посад були скорочені, а персонал звільнений.

Хустянин написав заяву про розірвання трудових відносин із суб’єктом господарювання за власним бажанням. Однак при звільнені чоловікові не виплатили належних розрахункових коштів. Це й стало причиною його звернення на урядову Гарячу лінію.

На підставі цього звернення фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області провели позапланову перевірку вказаного підприємства. Під час контрольного заходу факт порушення трудових прав заявника у частині недотримання строків виплати розрахункових коштів при звільненні підтвердився.  Навіть більше, з’ясувалося, що за період з березня по 22 червня чоловікові не виплатили  заробітної плати.

Тож за результатами проведеного інспекційного відвідування керівнику підприємства був внесений припис на усунення виявленого порушення, а винні у порушенні особи притягнуті до передбаченої законом відповідальності.   Станом  на сьогодні підприємство  повністю виплатило борг заявнику в сумі 10929.29 грн.