Заввишки 850 метрів над рівнем моря буде рости новий ліс!

2 роки ago admin 0

Два дні насиченої роботи та більше як пів сотні лісівників Тарасівського лісництва разом з небайдужими місцевими мешканцями Тячівщини створили ліс на ділянці площею 1,7 га.

Раніше на цьому місці була сіножать і лісом тут навіть «не пахло», розповідають тутешні лісівники. На цій ділянці люди завжди скошували траву, яку готували на сіно для своєї худоби.

«Ми не могли так просто оминути цю ділянку, не зробивши тут лісорозведення. А коли, як не зараз, під час акції «Створюємо ліси разом»? Це ж чудова можливість створити ліс там, де від роду його не було»,- зазначає головний лісничий ДП «Мокрянське ЛМГ» Микола Михальчич.

Тільки уявіть, яку важку роботу потрібно було проробити, аби на такій висоті висадити новий ліс! Чого тільки вартує пішки піднятись на висоту 850 метрів, оминаючи круті пагорби та підйоми.

Не покладаючи рук, лісівники разом з учнями місцевих шкіл та небайдужими мешканцями два дні працювати на цій ділянці, висадивши 10 200 шт. саджанців ялини.

«Так, робота була не з легких: землю потрібно було як слід обробити, правильно та рівно висадити всі саджанці, а ще й приходити сюди та контролювати, аби з ними нічого не сталось: сюди час від часу спускаються дикі тварини»,- розповідає головний лісничий ДП «Мокрянське ЛМГ» Микола Михальчич.

Але ж який буде результат! Вже через 3-4 роки молоді ялинки добре підростуть. Лісівники кажуть, найкраще оцінити молодий ліс можна буде в зимову пору, коли серед білого контрасту будуть виділятись зелені красуні.

Тепер на Тячівщині буде ще більше хвойних лісів!

Два дні насиченої роботи та більше як пів сотні лісівників Тарасівського лісництва разом з небайдужими місцевими мешканцями Тячівщини створили ліс на ділянці площею 1,7 га. Раніше […]