На Закарпатті обговорили алгоритм спільних дій щодо проведення перевірок суб’єктів господарювання, які застосовують працю іноземців та осіб без громадянства

2 роки ago admin 0

Сьогодні в Управлінні Держпраці Закарпаття за участю керівництва Управління та представників територіальних органів Державної міграційної служби, Закарпатського обласного центру зайнятості, Служби безпеки України, Державної податкової служби та Пенсійного фонду відбулася робоча нарада, на якій визначили та обговорили проведення спільних заходів щодо роботодавців, які застосовували торік і в І півріччі цього року працю іноземців та осіб без громадянства на підставі відповідного дозволу, але при цьому інформація про виплату заробітної плати та сплату ЄСВ стосовно іноземних найманих працівників відсутня.

Захід був проведений на виконання відповідного доручення Прем’єр-міністра України. У ході обговорення учасники визначили механізм для ефективної взаємодії залучених структур, домовилися про обмін інформацією. Також сторони внесли конкретні пропозиції для розроблення плану заходів і погодилися, що кожна установа відповідатиме за свою ділянку роботи.

Начальник Управління Держпраці краю Богдан Дорош акцентував увагу присутніх на необхідності проведення першочергових перевірок у тих суб’єктів господарювання, котрі використовують найбільшу кількість іноземців та осіб без громадянства.