В Закарпатській ОДА відбулась нарада з іншима лісокористувачами області

2 роки ago admin 0

На виконання протоколу Державного агентства лісових ресурсів України щодо особливостей проведення громадської Акції «Створюємо ліси разом» Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства проінформувало інших лісокористувачів області щодо необхідності посилення співпраці з ОТГ та залучення їх до заходів акції.

Участь в координаційній нараді взяли представники Закарпатського ОУЛМГ, Закарпатської обласної державної адміністрації та інші лісокористувачі області, серед яких НПП «Ужанський», НПП «Синевир», Карпатський біосферний заповідник, ДП «Ужгородське військове лісництво», Закарпатський лісотехнічний коледж.

Начальник управління лісомисливського господарства Закарпаття Вікторія Білоусова довела до відома всіх присутніх хід реалізації Програми Президента «Зелена країна» на території державних лісогосподарських підприємств Закарпаття та донесла план реалізації щодо лісовідновлення на 2021 рік.

На 2021 рік підприємствами Закарпатського ОУЛМГ заплановано провести лісовідновлення на площі 1983,4 га., в тому числі 642,6 га. лісових культур та 1340,8 га. природного поновлення.

План весни лісовідновлення на площі – 1740,8 га.

Виконання весняної лісокультурної кампанії:

Всього лісовідновлення виконано на площі – 1848,4 га. – це 106 % від плану

Створення лісових культур виконано на площі- 634,1 га – це 109% від плану

Природнє поновлення – 1214,3 га. це 105 % від плану

Сприяння природному поновленню – 678,2 га це 108 % від плану

В рамках Акції «Створюємо ліси разом» осінню 2021 року планується відтворення лісів на площі 205,8 га.

В тому числі створення лісових культур – 78,9 га.(виконано – 55,5 га), з них лісорозведення – 27,9 га.(виконано 17,9 га.)

Планується висадити приблизно 510 тис. шт. садивного матеріалу.

Водночас працівниками підприємств спільно з територіальними громадами та закладами освіти проведено озеленення та посаджено близько 15 000 дерев.

На виконання протоколу Державного агентства лісових ресурсів України щодо особливостей проведення громадської Акції «Створюємо ліси разом» Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства проінформувало інших лісокористувачів […]