Закарпатські лісівники розпочали загальнонаціональну толоку «Створюємо ліси разом»

2 роки ago admin 0

Масштабно та продуктивно!

Саме так закарпатські лісівники розпочали загальнонаціональну толоку «Створюємо ліси разом», яка відбулася у співпраці з акцією «Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу» в рамках глобального проєкту Greening of the Planet.

Сьогодні в Чизайському лісництві, що на Берегівщині, висадили 2500 шт. сіянців дуба звичайного та волоського горіха на площі 0,5 га. в рамках акції «Створюємо ліси разом».

Це наймасштабніше заліснення в рамках проєкту «Зелена країна» , адже до екоініціативи долучилось близько сотні небайдужих громадян. Тішить, що така добра й потрібна справа щодалі об’єднує дедалі більше поціновувачів природи.

«Ми всі разом з вами робимо дуже важливу та корисну справу. Тільки уявіть, зараз відбувається наймасштабніша висадка дерев одночасно по всій Україні. Вже не перший рік існує традиція, що саме тут, в Чизайському лісництві, проводиться посадка лісу не на зрубах, а нових землях. Там, де ніколи нічого не росло, крім чагарників, через декілька років буде могутній ліс»,- зазначила керівник Закарпатського ОУЛМГ Вікторія Білоусова.

Особливо приємно, що із задоволенням до акції «Створюємо ліси разом» долучаються діти -майбутнє нашої держави: малеча старанно хапалась за кожен сіянець і намагалась якісно, за настановами лісівників та батьків, висадити молоде деревце.

Естафету щодо заліснення нової ділянки також активно прийняли й представники обласної та районної влади, серед яких представники Закарпатської ОДА, Берегівської РДА та районної ради, об’єднаних територіальних громад, ДСНСники, прокурори, екологи, лісівники та їхні родини.

Кажуть, ця робота – не з легких.

Цікаво!

Всі бажаючі мали змогу від А до Я пройти процес створення молодого лісу: сіянці спочатку викопували з розсадника Чизайського лісництва і тільки потім висаджували в грунт.

«Сподіваюсь, що посаджені цього дня дерева нагадуватимуть вам про те, що ваші руки причетні до створення зелених багатств нашого краю. Щиро вдячні за Вашу роботу та небайдужість до нашої спільної акці»,- звернулась до всіх присутніх Вікторія Білоусова.

Завершення акції завершилось не менш насичено, ніж початок, адже керівництво Закарпатського ОУЛМГ та ДП «Берегівське ЛГ» подякувало всім учасникам акції та вручили пам‘ятні сувенірні подарунки.

Осіння лісокультурна кампанія триває з початку жовтня до кінця листопада. Варто зазначити, що найоптимальнішими термінами висадки лісу є весна та осінь, коли рослини перебувають у природньому обезлистяному стані та в стані пониженої активності фізіологічних процесів.

Запрошуємо кожного долучитись до висадки та створювати ліси разом!

P.S. Хочемо висловити велику вдячність директору ДП «Берегівське ЛГ» Богдану Шойного та всім лісівникам підприємства за допомогу в організації акції!

Державне агентство лісових ресурсів України

Вікторія Білоусова – начальник Закарпатського ОУЛМГ

ДП «Берегівське лісове господарство»

Масштабно та продуктивно! Саме так закарпатські лісівники розпочали загальнонаціональну толоку «Створюємо ліси разом», яка відбулася у співпраці з акцією «Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 […]