Завершила роботу 41 сесія Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи

2 роки ago admin 0

Завершила роботу 41 сесія Конгресу місцевих і регіональних влад Ради  Європи, на засіданні якої було розглянуто питання дотримання національних меншин, питання молодіжної політики транскордонного співробітництва, права мігрантів, дотримання Європейської хартії місцевого самоврядування в Нідерландах, Албанії, Іспанії, Кіпрі, боротьба з COVID-19 та інші. В рамках засідання делегати говорили про виклики, які нині стоять перед містами і регіонами. Один з напрямків — допомога внутрішньо переміщеним особам. Із доповіддю на цю тему виступила голова делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи Лілія Пашинна.   
Рада Європи є ефективним майданчиком, що допомагає налагодити взаємодію між національними та міжнародними організаціями, обговорювати питання прав людини, сприяти зміцненню місцевої демократії та інше.
В 2022 році плануються : 42 (березень ) та 43 (жовтень) сесії  Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, де буде розглянуто питання дотримання Європейської хартії місцевого самоврядування в Україні.