77 річницю визволення України та Закарпаття від фашистських загарбників відзначили сьогодні в Ужгороді

2 роки ago admin 0

28 жовтня вся держава відзначає День визволення України від фашистських загарбників – дату, коли 1944 року територію Закарпаття остаточно звільнили від окупаційних військ. Урочистості з цієї нагоди відбулися сьогодні й в Ужгороді.

Керівництво краю, обласного центру, ветерани, військові, дипломати, представники установ і відомств Закарпаття, священнослужителі та небайдужі ужгородці поклали квіти до підніжжя пам’ятника «Україна — визволителям» на українсько-словацькому кордоні. Рятувальників на заході представляв начальник Головного управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Гудак.

Далі урочисте покладання квітів відбулося біля монументу «Добровольцям Закарпаття – учасникам Другої світової війни» на площі Кирила та Мефодія. Звідти учасники вирушили до меморіального комплексу «Пагорб Слави», де поховані захисники України часів Другої світової війни та герої, що загинули у ході проведення АТО/ООС.

Всі присутні поклали квіти до могил захисників незалежної України і до Вічного вогню та вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих.

ГУ ДСНС України у Закарпатській області

DSC_0444 копия.jpgDSC_0450 копия.jpg

DSC_0460 копия.jpgDSC_0474 копия.jpg

DSC_0464 копия.jpgDSC_0480 копия.jpg

DSC_0486 копия.jpgDSC_0509 копия.jpg

DSC_0528 копия.jpg