У Києві проходять командно-штабні навчання з питань забезпечення безперебійного руху автотранспорту для запобігання виникненню НС на дорогах під час екстремальних погодних умов

2 роки ago admin 0

22 жовтня в інформаційно-аналітичному центрі Державного агентства автомобільних доріг України розпочалися командно-штабні навчання з питань забезпечення безперебійного руху автотранспорту для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах загального користування державного значення під час екстремальних погодних умов.

Так, упродовж двох днів представники Укравтодору, ДСНС, Нацполіції та Укртрансбезпеки, члени регіональних та місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (в режимі відеозв’язку) практично відпрацюють навчальні питання, а також заслухають аналізи результатів роботи та взаємодії відомств у зимовий період 2020-2021 року.

У своєму вступному слові Голова ДСНС Микола Чечоткін зазначив, що порушення руху автомобільного транспорту є однією з поширених загроз зимового періоду: «Щороку через снігові замети в автомобільні затори потрапляє близько 7 тисяч автомобілів у яких знаходиться понад 15 тисяч людей, що вимагає від дорожніх служб, ДСНС, Нацполіції та місцевих органів влади в екстремальних умовах надавати допомогу учасникам дорожнього руху».

Він зауважив, що протидія викликам напряму залежить від рівня підготовки органів управління та готовності сил цивільного захисту.

«Інколи навіть при наявних ресурсах, розроблених планах і алгоритмах дій, нескладна небезпечна подія може набути рівня надзвичайної ситуації через відсутність управління, взаємодії та координації органів управління і служб», – сказав Микола Чечоткін.

Голова ДСНС вкотре наголосив, що запорукою адекватної протидії загрозам зимового періоду є належна організація роботи системи управління та застосування основних принципів реагування на надзвичайні ситуації, зокрема: постійний моніторинг обстановки, оперативне інформування про можливі ускладнення, організація цілодобової роботи штабів для координації дій та організації взаємодії, негайне реагування на початковому етапі виявлення небезпечних подій для недопущення їх переростання до рівня надзвичайної ситуації.

«Лише чітка реалізація вищезазначених заходів забезпечує ефективне та своєчасне надання допомоги населенню», – підсумував Микола Чечоткін.

Далі учасники командно-штабного навчання отримали ввідні щодо стихійних метеорологічних явищ ІІІ рівня небезпеки і загрози утворення транспортних заторів на окремих ділянках автодоріг для відпрацювання практичної частини заходу.

У фінальний день навчань, 23 жовтня, відбудеться огляд засобів та техніки, які залучаються для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у зимовий період, а також виробничих баз дорожніх організацій, задіяних до роботи в осінньо-зимовий період та визначення ступеню їх готовності.

untitled-1-3.jpg

untitled-7.jpg

untitled-1-4.jpg