Суд другої інстанції підтримав правову позицію Управління Держпраці Закарпаття

3 роки ago admin 0

Цьогоріч у квітні на одному з підприємств Великоберезнянщини стався нещасний випадок зі смертельним наслідком. За місцем настання НВ фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області провели позапланову перевірку, у ході якої була виявлена низка порушень вимог законодавства з охорони праці та промислової безпеки, складений відповідний акт та очільнику підприємства наданий припис на обов’язкове усунення цих порушень.

Однак керівництво ТОВ не погодилося з вимогами, викладеними у приписі, і звернулося з позовом до Закарпатського окружного адміністративного суду про скасування цього припису.

Суд першої інстанції зробив висновок: заперечення позивача стосовно відсутності встановлених у ході перевірки порушень з питань охорони праці не знайшли свого підтвердження. Але визнав, що були допущені з боку Управління Держпраці певні неточності щодо часу оформлення припису. Тому своїм рішенням Закарпатський окружний адміністративний суд повністю задовольнив позов вказаного ТОВ, а оспорюваний припис визнав протиправним і таким, що підлягає скасуванню.

Своєю чергою Управління Держпраці звернулося з апеляційною скаргою у Восьмий апеляційний адміністративний суд м.Львова. Ретельно вивчивши матеріали справи і врахувавши усі аргументи Управління (зокрема про те, порушення в оформленні припису не впливають на правильність висновків по суті спору і не свідчать про протиправність оспорюваного припису), суд ІІ інстанції постановив апеляційну скаргу Управління Держпраці Закарпаття задовольнити. Таким чином рішення суду попередньої інстанції скасоване.